Met ingang van maart 2021 werkt Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) M. Snijders in onze praktijk.
Ze heeft juni 2022 een dochtertje gekregen. We verheugen ons er op om haar na haar zwangerschapsverlof weer terug te zien in de praktijk.
Lees verder over 'Arts in opleiding tot huisarts'Op donderdagochtenden is Yula Onstenk van Previtas in de praktijk aanwezig. Wilt u een afspraak met haar maken, dan kan dat via het telefoonnummer of contactformulier op de website van Previtas. U kunt ook een afspraak aanvragen via de praktijkassistentes.
Ga voor meer informatie over Previtas naar hun webite: www.previtas.nl ...
Lees verder over 'Diëtiste'Een arts voor verstandelijk beperkten heet niet langer een AVG. Deze afkorting levert namelijk te veel verwarring op, omdat de Algemene Verordening Gegevensbescherming ook tot AVG afgekort wordt. Dat meldt Skipr.
Lees verder over 'De artsentitel AVG verdwijnt' op Nationale Zorggids / Æde de JongOpnieuw daalt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland. In de afgelopen week zijn 28.019 besmettingen aan het licht gekomen, 27 procent minder dan in de week ervoor. Het is de grootste daling in de wekelijkse cijfers sinds 3 mei, twaalf weken geleden.
Lees verder over 'Ruim kwart minder coronagevallen in de ziekenhuizen, instroom daalt' op nationalezorggids.nlTerugkerende vakantiegangers lopen een verhoogde kans op een legionella-infectie in eigen huis. Veel mensen miskennen de gevaren van kranen die langer dan een week niet worden gebruikt. Volgens Techniek Nederland, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, komen daardoor na de vakantie onnodig veel legionellabesmettingen voor. De installateursvereniging heeft een aantal tips op ...
Lees verder over 'Verhoogde kans op legionella na terugkeer van vakantie' op nationalezorggids.nlTijdens het slapen rust je lichaam uit, maar je hersenen draaien overuren. Iedereen droomt in zijn slaap. Wat gebeurt er in je hersenen als je droomt?
Lees verder over 'Dit gebeurt er in je hersenen als je droomt' op nu.nlPer 1 juli 2022 gaan nieuwe wettelijke regelingen in met betrekking tot tabak. Zo komt er een aanscherping van het reclameverbod, gaat regulering van verhittingsapparaten in en moeten alle sigaretten er neutraal uit zien. Al deze nieuwe regels moeten een bijdrage leveren aan een ‘rookvrije generatie’ in 2040.
Lees verder over 'Tabaksregels per 1 juli vernieuwd' op ZorgkrantDonderdag 23 juni was de Dag van de Overprikkeling. Veel van de ruim 4 miljoen mensen die een hersenaandoening hebben, hebben last van overprikkeling. Het kan leiden tot klachten als vermoeidheid, overgeven en hoofdpijn. Of het kan de klachten die je al hebt door een hersenaandoening erger maken. Op deze speciale ...
Lees verder over '‘Overprikkeling kan leiden tot overgeven en koorts, maar er is weinig begrip’' op Nationale ZorggidsHelaas zult u de komende tijd regelmatig te horen krijgen: “Sorry, uw medicijnen zijn nog niet binnengekomen”,
“Het spijt me, dit medicijn is op het moment niet leverbaar” of ” Helaas zijn uw medicijnen pas net binnen, kunt u morgen terugkomen?”.
We vinden het heel vervelend als u voor niets komt. ...
Lees verder over 'Apotheekperikelen'U kunt in onze praktijk ook terecht om bloed te laten afnemen voor laboratorium onderzoek.
Hiervoor kunt u een afspraak maken met de assistente: telefonisch van 8-10 uur en van 16-17 uur.
0599-331229
Dit geldt ook als u al een ingevuld formulier voor Certe thuis heeft liggen.
Lees verder over 'Bloedafname in de praktijk'Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?
Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medisch dossier.
Bijvoorbeeld:
– het advies van de huisarts
– de uitslagen van onderzoek
– de lijst met uw medicijnen
U kunt uw medische gegevens ...
Lees verder over 'Medische gegevens online inzien'Onze praktijk doet mee aan het ZelfHy onderzoek van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het UMCG.
Er wordt gekeken of zelfhypnose buikpijnklachten bij kinderen en jongeren kan verminderen, zodat er misschien geen
verwijzing naar de kinderarts nodig is.
Een huisarts ziet vaak kinderen met buikpijnklachten. Op basis van het verhaal, lichamelijk onderzoek ...
Lees verder over 'UMCG onderzoek naar functionele buikpijn bij kinderen'